Gratis rondvaart door Amsterdam voor mantelzorgers

Gratis rondvaart door Amsterdam voor mantelzorgers

17 juli 2024

Mantelzorger zijn is vervullend en nodig, maar ook heel zwaar en moeilijk. Daarom zijn wij blij om samen te werken met Stichting SamenUit, om mantelzorgers gratis een mooie rondvaart aan te bieden. Op deze manier kunnen mantelzorgers, samen met hun zorgvrager of iemand anders, een mooie herinneringen maken.

Mooie momenten voor mantelzorgers met Stichting SamenUit

Bij SamenUit kunnen mantelzorgers zichzelf aanmelden voor een uitje, maar anderen kunnen dat ook voor ze doen om ze bijvoorbeeld te verrassen. Mantelzorgers kunnen bijvoorbeeld worden aangemeld door hun zorgvrager, een kennis en zelfs hun werkgever. Stichting SamenUit is compleet afhankelijk van donaties, ze hebben geen commercieel belang en geen winstoogmerk.

Naast een rondvaart door Amsterdam met LOVERS Canal Cruises, biedt SamenUit ook uitjes naar andere attracties in de hoofdstad en andere plaatsen in Nederland. Zo kunnen mantelzorgers genieten van het uitzicht over Scheveningen bij SkyView de Pier. Op een tandem fiets de Bollenstreek verkennen en nog meerdere andere leuke en afleidende activiteiten ondernemen.

Geniet van de Amsterdamse grachten met een rondvaart

Een rondvaart door Amsterdam is uitermate populaire bij toeristen, maar ook voor Nederlanders is en blijft het een leuke ervaring. Je ziet de stad op net een andere manier dan anders, waardoor vele weer helemaal opnieuw verliefd worden op Amsterdam. Een rondvaart door de Amsterdamse grachten is eigenlijk iets dat iedere Nederlander een keer gedaan moet hebben.

De rondvaart begint vlak bij het Centraal Station van Amsterdam, vandaar gaat de boottocht over de UNESCO werelderfgoed grachten. De route is nooit hetzelfde, want de schipper bepaald de route op basis van hoe druk het is, zodat er geen file ontstaat op sommige grachten. Maar natuurlijk vaar je door de Prinsengracht, Keizersgracht en Herengracht, en kun je onderweg luisteren naar de audio gids met leuke feitjes over de stad.